Αρχοντικό Κεφαλάρι (Κεφαλάρι Κορινθίας)

Το 1880 ο Γεώργιος Ρουμπέκας έμπορος κάτοικος του χωριού έκτισε ένα υπέροχο αρχοντικό με ξεχωριστή αρχιτεκτονική στολίδι για την περιοχή, κάτω από τη σκιά του πλατάνου δίπλα στην πλατεία και την πετρόκτιστη εκκλησία.

Με τα χρόνια έχασε την αίγλη του αν και τα ξεχωριστά πέτρινα στοιχεία του, έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο.

Οι ιδιοκτήτες του Αρχοντικού Κεφαλάρι, με την αγάπη που τους διακρίνει για την παράδοση και με την βοήθεια του μηχανικού καθηγητή Απόστολου Παρπαίρη θέλησαν να το αναπαλαιώσουν κρατώντας όλα τα παραδοσιακά του στοιχεία και κάνοντας το, συγχρόνως ένα ξενοδοχείο με όλες τις σύγχρονες ανέσεις και την σπιτική θαλπωρή.

Μένει σε σας να το επισκεφθείτε να σας φιλοξενήσουν στο χώρο τους, που θυμίζει άλλες εποχές, να γνωρίσετε το χωριό και την περιοχή.

Ο ξένωνας μας διαθέτει 10 Δωμάτια και μπορεί να φιλοξενήσει 24-27 Άτομα.

5 Δίκλινα (Πολύμνια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Κλειώ, Ευτέρπη)
1 τρίκλινο (Θάλεια)
1 Δίχωρο τρίκλινο (Ερατώ)
1 Μονόκλινο (Ουρανία)
1 Διαμέρισμα Σοφίτα για τρία άτομα Δίχωρο (Μούσσες)
1 Διαμέρισμα Σοφίτα για 4+ άτομα Δίχωρο (Καλλίοπη)

Το Κεφαλάρι

Ένας άγνωστος προορισμός για τους πολλούς, γνωστός όμως σε αυτούς που αγαπούν την ομορφιά της φύσης την ηρεμία, την φυσική ζωή και την παράδοση.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο φυσιολατρικός σύλλογος εδώ και πολλά χρόνια το έχει επιλέξει για να φτιάξει το ξενώνα του. Κεφαλοχώρι πριν την κατοχή με 2000 κατοίκους γνωστό από το 1600 με το όνομα Δούσια. Βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Ζήρεια η Κυλλήνη, τόπο γέννησης του θεού Ερμή.

Το όνομα του πήρε από την ομώνυμη πηγή που τα κρυστάλλινα νερά της ξεδιψασαν τον Μακρυγιάννη και συνεχίζουν την ατελείωτη ροή τους στις επόμενες γενεές. Στην πλατεία του χωριού δεσπόζει ένας τεράστιος πλάτανος που χρονολογείται 1,5 αιώνα και σκιάζει την παλιά πέτρινη εκκλησία και το Αρχοντικό του χωριού.

Από την πλατεία του χωριού ξεκινάει περιβαλλοντολογικό μονοπάτι που οδηγεί σε ένα ελατόφυτο δάσος. ‘Αλλα μονοπάτια για αυτούς που τους αρέσει η πεζοπορία οδηγούν στην κορυφή της Ζήρειας, στην χαράδρα της Φλαμπουρίτσας, στο σπήλαιο του Ερμή. Επίσης γνωριμία με το θεϊκό βουνό μπορεί να κάνει κάποιος και από το χωματόδρομο που ενώνει το Κεφαλάρι με τα Τρίκαλα. Το Κεφαλάρι ανήκει στο Δήμο Στυμφαλίας και είναι δεμένο με την παράδοση και την ομορφιά της περιοχής που είναι γνωστή από τη μυθολογία ακόμα (‘Αθλοι Ηρακλή).

Διεύθυνση: Κεφαλάρι Κορινθίας
Τηλ Επικοινωνίας: 6948 047 558, 27470 22 200
Fax: 27470 22 211
Site: www.arxontiko-kefalari.eu

Αφήστε μια απάντηση